• Foto av Østfoldbadet

Kultur- og idrettsbyen

Askim har et bredt utvalg av kultur- og fritidstilbud. En mengde lag og foreninger organiserer aktive i alle aldersgrupper. Uorganiserte tilbud utgjør minst en like stor og viktig gruppe. Alle vil finne et passende tilbud i byen vår.

Kunst og kultur

Askim kulturskole, nå Indre Østfold kulturskole, åpnet i 2015; en topp moderne, levende kulturskole midt i byen. Her er det tilbud innen sang, musikk, dans, drama og visuell kunst.

Askim har et regionalt kulturhus, og et blomstrende kulturliv med både konserter, forestillinger, festivaler og show.

Kultur- og musikkfestivalen Kraftfestivalen arrangeres i august hvert år. Det er en av de større musikk- og kulturfestivalene i Indre Østfold som tilbyr flere ulike musikksjangere og utstillinger.

«Ukulturnatt» arrangeres hvert år i september, med ulike kulturinnslag spredt rundt i byen. Det er et stemningsfullt arrangement der man vandrer fra utested til utested i sentrum, med avslutning i Askim kulturhus. Løypa er opplyst av fakler, og på hvert utested kan man nyte artister som underholder med ulike kulturuttrykk.

Askim kino er en moderne, privatdrevet kino med to kinosaler. Den ene er en sertifisert THX-kino.

Askim Kunstnersenter er en sammenslutning av kunstatelier for profesjonelle og amatører. Maleklubben Atelier Øvre er en maleklubb som er åpen for alle personer med interesse for bildende kunst..

For den historieinteresserte har vi Askim Historielag som blant annet drifter Askim Museum.

I Askim er det mange lag og foreninger. En oversikt over dette finner du på kommunens hjemmesider.

Finn din forening her

Østfoldbadet

Midt i Askim sentrum ligger Østfoldbadet, et komplett badeland og moderne fritidsbad.

Det har flere ganger blitt kåret til Norges beste badeland. I 2019 ble det utvidet med et nytt, stort uteanlegg, i tillegg til et nytt 25-meters basseng inne.

Sport og idrett

Byen har idrettshall, stadion, kunstgressbane og en grusbane som gjøres om til skøytebane om vinteren. Alt dette ligger også bare et par minutter fra sentrum.

I tillegg har Askim mange treningssentre med ulike tilbud. Det er mulighet for alle å finne et senter der man kan «føle seg hjemme».

Askim IF har rundt 900 medlemmer, og stor aktivitet innen allidrett, basketball, damegruppe, friidrett, håndball, innebandy, orientering, ski, svømming og trim.

I tillegg til vanlig aktivitet arrangerer de håndballskole for ungdommer i vinterferien og i høstferien.

Askim IF-Askimsvømmerne arrangerer kontinuerlig svømmeopplæring for barn på Østfoldbadet.

Askim Fotball er Indre Østfolds største fotballklubb med over 530 aktive spillere. Klubben er en sammenslåing mellom Askim FK og Korsgård IF, to tidligere fotballklubber i Askim.

Om lag tre kilometer fra sentrum ligger Maseng skytebane som er Askim Skytterlags klubblokale og skytebane.

Trenger du å låne utstyr? På Utlånssentralen i Askim ​frivilligsentral er det gratis utlån av sports- og friluftsutstyr.

Mer info

Sprett Aktivitetspark

Fire minutter fra sentrum, og fire minutter fra E18 med bil, ligger Sprett Aktivitetspark. 

Der tilbyr de Trampolinepark, Bowling, Mini-Lekeland, 18 baner hvor man kan spille Minigolf-Glow samt Floor is lava; 18 elementer med klatre og balanse i en løype.

Golf i Askim

Knappe to kilometer fra sentrum kan Askim Golfklubb tilby en 18-hulls golfbane. De har tilbud til alle aldersgrupper, og på korthullsbanen kan man spille fotballgolf.

Indre Østfold Golfsenter AS er et innendørs golfsenter med lokaler i Østfold Næringspark i Askim.

Hest i Askim

Askim Rideklubb er et autorisert ridesenter omlag tre kilometer fra sentrum. De har egen ridehall og utendørsbane, Trippestadbanen, samt store uteområder man kan boltre seg på.

Ut på tur?

Askim byr på mange gode turmuligheter med nære naturområder i gangavstand fra de fleste skoler og boområder.

© Copyright - Askimbyen / Member Media AS