• Foto av Askim

Kraftsenteret Askim

Omstillingen i byen gjennom de siste 30 år har vært enorm.

Nedtrappingen av Askim Sykehus startet med stenging av fødeavdelingen i 1985. Tradisjonsrike Viking Gummivarefabrikk ble nedlagt i 1989. Etter det har nye næringer og nye arbeidsplasser vokst frem. Askim er det administrative sentrum i Indre Østfold kommune og en viktig motor i regionsutviklingen.

Kjente merkevarer

Noen av de mest kjente merkevarene utenfor Askim er Askim Frukt- og Bærpresseri som mange har tradisjon for å levere frukt til hver høst. Da bærpresseriet ble etablert i 1936 var det kun for folk fra Askim. I dag er bærpresseriet åpent hele året med egen butikk, kafé, Mathall, museum og interiørutsalg.

Askim Mekaniske Verksted fylte 120 år i 2019, og er med det Askims eldste bedrift. De arbeider med ulike prosjekter, og et av de mer spektakulære er arbeid med hoveddelen av Eimund og Vebjørn Sands kunstverk «Roseslottet». Det skal vises inne i skogen ved Frognerseteren i Oslo for å markere at det er 80 år siden Norge ble okkupert av tyskerne.

Industriselskapet Glava®, som nå eies av Saint-Gobain, har også lange tradisjoner i Askim.
De har hovedkontor her, samt et av sine produksjonsanlegg for miljøvennlig glassull.

Dynatec er en spennende bedrift som i en årrekke har produsert roboter til matvareindustrien. Dynatec Engineering har virkelig satt Askim på kartet med sin silisiumreaktor, som regner med å kunne produsere silisium til solcellepaneler 60 ganger raskere enn med tradisjonelle metoder.

Andre kjente merkevarer er og Haslenissen som har eget fabrikkutsalg i Askim, og Buer Lomper, som leverer til butikker over hele landet.

I Viking Askims lokaler finner du også bedrifter som Norconsult og Smaalenene Avis.

Glomma gjorde Askim kommune til en kraftkommune. Om våren tar mange turen til kraftverkene i Solbergfoss, Vamma eller Kykkelsrud for å se på de mektige fossene.

PwC Askim er et stort og ledende kompetansemiljø innen revisjon, rådgivning, regnskap og juridiske tjenester. De holder til i Østfold Næringspark. Der finner vi også blant annet RST Logistics, A.C.E. Racket og treningssenter, Nordic Waterproofing, Sprett, Indre Østfold dyreklinikk, Indre Østfold Café m.m.

Nettverk

Næringslivet i Askim har behov for mange ulike yrkesgrupper.

Den lokale næringsforeningen Askimbyen jobber for å skape aktiviteter og liv i byen slik at besøkende, handlende og medlemsbedrifter skal trives, og arrangerer også næringslivsfrokoster.

Hjemmesiden www.askim.no driftes av Askimbyen.

Gründer eller nyetablerer?  Indre Østfold Næringsutvikling AS jobber for å tilrettelegge for nye arbeidsplasser.

Mer info

Attraktive nær-arbeidsplasser

Østfold Næringspark:
Østfold Næringspark AS, som ligger på Høyendal i Askim, er på 34.000 kvadratmeter og har årlige leieinntekter på drøyt 14 millioner kroner. Det er en næringsendom med stort potensial for verdiskapning. Leietagere er blant annet Richard Sæther Transport (RST Logistics AS), Sprett trampolinepark, A.C.E. Racket og Treningssenter, Østfold fylkeskommune, Nordic Waterproofing og Østfold Trykkeri.

Hurrahølet (inkludert industriområdet på Ihlen):
Her finner vi blant annet Askim Frukt- & Bærpresseri, Rema 1000, Neumann Bygg, Norlett service AS, Containertech, Dynatec SMV og Østfold Bilauksjon.

Hoen/Sekkelsten:
Ferdig regulert og klart for bygging.

Holtskogen næringsområde:
Grunneierne på Holtskogen har organisert seg i et aksjeselskap som selger sine eiendommer til selskapet Holtskogen Utvikling AS. Holtskogen Utvikling eies av Herde Eiendom og NHP Eiendom. Herde Eiendom AS holder til i Moss, og eies av Hans-Jørgen Herje AS og Deunk Holding AS. NHP Eiendom AS holder til i Trondheim, og Reitangruppen eier 38 prosent av selskapet. Ca. 150 mål av det 523 mål store området er solgt.

Veksthuset  Askim

Veksthuset Askim ligger rett ved togstasjonen, og er en uformell møteplass for vekst, innovasjon og personlig rådgivning for enkeltpersoner og for næringslivet.

Finne jobb i Askim

Jobb i Indre Østfold kommune? Her finner du oversikt over ledige stillinger.

Ledige jobber

Fremtidens Askim

Askim har hatt en strategisk satsing på byutvikling som har resultert i tre områdereguleringer i sentrum. Disse legger grunnlaget for utviklingen de neste 20 årene.

© Copyright - Askimbyen / Member Media AS