• Foto av Askim

Landlig og urbant i Askim

Askim er stort nok for bytilbud – smått nok for nærhet og korte avstander. Her kan du kombinere det gode liv på landet med et urbant byliv.

Flytte til Askim?

Enebolig, rekkehus eller leilighet? Askim har et spennende boligmarked i stadig utvikling med mange gode boligområder både i og utenfor sentrum.

Prisene er overkommelige, og du kan få mye for pengene.

Både barnehager og skoler er plassert i kort avstand fra sentrum og boligområder.

Her kan du finne boliger til salgs i Askim:

Pendle fra Askim

Toget til Oslo S tar rundt 57 minutter, og når Follobanen åpner i 2022 reduseres reisetiden med 11 minutter.

Den nye motorveien tar omtrent 45 minutter til Oslogrensen. Reisetiden vil reduseres enda mer når den siste biten over Vinterbro bygges ut.

Transport:

Skoler i Askim

Askim har fem barneskoler, en ungdomsskole, en videregående skole og en Steinerskole med barne- og ungdomstrinn.

En by for alle

Askim har rundt 15.000 innbyggere. Mange av dem er innflyttere, både norske og utenlandske, representert med over 80 ulike nasjonaliteter.

Både næringslivet og kulturlivet er åpent for mangfold og variasjon. Askim er en by for alle.

Fremtidens Askim

Askim har hatt en strategisk satsing på byutvikling som har resultert i tre områdereguleringer i sentrum. Disse legger grunnlaget for utviklingen de neste 20 årene.

By på landet

Askim har et kompakt sentrum med handel, boliger og næring som gjør at det er kort vei til de fleste daglige gjøremål. Dette er både miljøvennlig ved at transportetapper med bil kan reduseres, samtidig som innbyggerne kan bruke mindre tid på å reise.

  • Storvarehandelen er plassert i bykjernen.
  • I sentrum av byen er de gamle lokalene til Viking Gummivarefabrikk gjort om til kjøpesenter, Askimtorget kjøpesenter, med et stort utvalg butikker.
  • Her ligger også Byrommet, byens møteplass, med julegrantenning, Smaafolkfestival og andre kulturarrangementer gjennom året.
  • En koselig gågate med en gammel kvartalstruktur gir småbyfølelse.
  • Togstasjonen ligger midt i sentrum. Herfra er det 5 minutter til kjøpesenteret, Østfoldbadet, Kulturhuset, Kulturskolen, Rådhuset, Idrettsparken og flere arbeidsplasser.
© Copyright - Askimbyen / Member Media AS